De inrichting van een Tiny House steekt net wat anders in elkaar dan die van een grotere woning. Een kleinere ruimte vergt namelijk een slimmere aanpak. Maar waar moet je dan allemaal aan denken bij de inrichting van een tiny house? Je leest het in dit artikel.

Kies voor natuurlijke materialen

Omdat Tiny Houses vaak dicht bij de natuur staan is het aan te raden om dit door te trekken in het interieur. Dit kun je doen door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe. En maak het cosy met mooie planten. Het gebruik van natuurlijke materialen geeft je tiny house een natural look en zorgt ervoor dat je je in huis meer ontspannen voelt. Het kan ook tof zijn om materialen te kiezen met een ‘verweerde look’. Denk aan een tafelblad met een doorleefd karakter, om net dat beetje extra flair aan je huisje te geven. 

Maak slimme opbergplekken

In een tiny house komt opbergruimte altijd van pas. Bij de inrichting van je tiny house is het verstandig om hier van tevoren goed over na te denken. Zorg bijvoorbeeld voor multifunctionele meubels met opbergruimte of maak slim gebruik van bestaande ruimtes (bijvoorbeeld onder de trap). Ook kan het aan te raden zijn om in de hoogte te werken. Aan de muur is vaak nog veel ruimte over voor wandplanken of een hangende kast. Ook een bank met een opbergvak of een bed met lades kunnen ideaal zijn.

Meubels kiezen 

Wil je meubilair kopen voor je tiny house? Door van tevoren slim na te denken over de plaatsing en de keuze van meubels kan er extra ruimte worden gewonnen in de ruimtes. Wat zeer ruimtebesparend werkt is zorgen voor multifunctionele meubels, zoals bijvoorbeeld een slaapbank. Op die manier gebruik je de ruimte voor verschillende doeleinden. Andere voorbeelden hiervan zijn een opklapbed, een opklapbare tafel en bedkasten. Heb je een klein budget? Ga dan op zoek naar voordeel meubilair.