Je kan niet alleen maar tijdens het maken van je diamond painting genot ondervinden van deze bijzondere puzzel. Ook wanneer deze volledig is afgewerkt kan je er zomaar nog jarenlang plezier van hebben. Dit is het gevolg van het feit dat de meeste mensen ervoor kiezen om hun diamond painting na het afwerken ervan ergens in hun interieur te integreren. Dat lijkt een uitstekende keuze, maar hoe begin je daar precies aan? In de praktijk is het mogelijk om je diamond painting op verschillende manieren op te hangen. Het onderstaande overzicht maakt meteen duidelijk over welke opties je op dit vlak allemaal beschikt.

             1.) Maak gebruik van een gewone fotolijst

Een degelijke, eenvoudige en bovendien ook voordelige oplossing voor het ophangen van je diamond painting is gebruikmaken van een fotolijst. Je dient er wel rekening mee te houden dat het gebruik van een fotolijst uitsluitend mogelijk is wanneer er gebruik wordt gemaakt van een kleiner formaat diamond painting. Een vrij populaire afmeting voor een fotolijst voor een diamond painting is bijvoorbeeld 30×40 centimeter. Het spreekt verder voor zich dat een fotolijst in tal van verschillende materialen kan worden aangekocht. We maken op dit vlak een onderscheid tussen hout en kunststof en aluminium.

 

In de praktijk is gebruikmaken van een fotolijst voor het ophangen van je diamond painting een zeer populaire keuze. Het is echter zo dat dit niet altijd tot de mogelijkheden behoort. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om een diamond painting te laten maken met een foto op maat? In dat geval is de kans groot dat je daarvoor niet meteen een geschikte fotolijst zal vinden. Hou dus zeker altijd goed rekening met de afmetingen van jouw diamond painting!

             2.) Kies voor een houten frame

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om voor het ophangen van een diamond painting gebruik te maken van een houten frame. Dit brengt als voordeel met zich mee dat je diamond painting er echt gaat uitzien als een soort van kunstwerk. In de praktijk is het wel zo dat je diamond painting realiseren met behulp van een houten frame de nodige handigheid en creativiteit vereist. Het enige wat je nodig hebt om deze eye-catcher voor in je interieur te realiseren? Dat is een houten frame en een diamond painting (uiteraard) en een goede nietmachine. Wanneer je al deze zaken in huis hebt ben je helemaal klaar om jouw diamond painting op te hangen met behulp van een mooi en veelzijdig houten frame.

             3.) Eenvoudig ophangen met behulp van een canvas doek

Jouw diamond painting ophangen nadat deze is afgewerkt is eveneens mogelijk door gebruik te maken van een canvas doek. Dit is voor veel mensen (terecht) veruit de eenvoudigste oplossing. Het enige waar je in dit geval nood aan hebt is dan ook een canvas doek op formaat en een goede hobbylijm. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je op zoek naar een echt eenvoudige en bovendien ook financieel interessante manier om je diamond painting op te hangen? In dat geval is het altijd de moeite waard om naar een canvas doek te kijken.

Meer informatie over diamond paintings vind je bij Diamond Painting Winkel.