Tegenwoordig is planten kopen eenvoudiger dan ooit, namelijk online via tuinplanten webwinkels. Deze tuinplanten webwinkels bieden een breed assortiment tuinplanten, waarbij tuinmannen en tuinvrouwen vanuit zijn luie stoel planten kan bestellen. Het online bestellen van planten biedt vele voordelen zoals:

  • Kwaliteit: omdat de tuinplanten van bijvoorbeeld webwinkel Plant & Grow rechtstreeks vanaf de kwekerij wordt geleverd, ben je als klant verzekerd van topkwaliteit planten. Met de uiterste zorg worden de planten opgekweekt, klaar om geplant te worden in je tuin!
  • Voordelig: het online bestellen van tuinplanten is ook erg voordelig ten opzichte van de reguliere verkoopkanalen. Betaal nooit meer teveel voor je tuinplanten en bestel ze online. Enkele tientallen procenten goedkoper is geen uitzondering! Ook vaste planten van Plant & Grow zijn stukken goedkoper dan in een Groenrijk of Intratuin.
  • Gemak: bestel vandaag je planten en binnen enkele werkdagen worden ze tot aan je tuin geleverd. Nooit meer gesjouw met zware planten! Handig toch?
  • Zoekfunctie in de webshop: veel mensen vinden het lastig om de geschikte tuinplant te vinden voor in zijn tuin. De meeste mensen weten vaak wel wat ze willen, maar weten niet welke plant voldoet aan deze eis. Door middel van de uitgebreide zoekfunctie kunnen webshop bezoekers naar eigen wens de zoekfunctie verfijnen en tot de perfecte tuinplant komen.
  • Onderhoud: lees alle tips over de verzorging en onderhoud van de tuinplanten. Hoe en wanneer Lavendel snoeien? Al deze informatie vind je online op tuinwebsites.

Enkele suggesties: de siergrassen

Momenteel zijn de siergrassen een erg populaire productgroep. Denk hierbij aan de Festuca, Pennisetum, Koeleria, Hakonechloa en Carex. De siergrassen zijn breed toepasbaar en voor zowel grote tuinen als kleine tuinen is een gepaste siergras te vinden. Er kan onderscheid worden gemaakt in de groenblijvende siergrassen en de niet groenblijvende siergrassen. Zoals de naam zegt, zijn groenblijvende siergrassen het gehele jaar ‘groen’ (lees: behouden zijn blad). De niet groenblijvende siergrassen sterven in het late najaar boven de grond af, maar kunnen dan ook nog erg decoratief zijn in de tuin! Snoei daarom altijd pas je niet-groenblijvende siergrassen in het voorjaar terug. Niet alleen om ze in de winter decoratief zijn, maar ook om ze tegen vorst te beschermen. Daarbij komt dat de grassen over het algemeen onderhoudsarm zijn dus ideaal voor wanneer je veel in de tuin wilt genieten zonder al te veel tuinonderhoud.