In een je woning wil je dat alles perfect is. Mooie stoelen die matchen bij de eettafel, een leuke bank waar vanuit je lekker TV kan kijken, een keuken waar je genoeg ruimte hebt. Het zijn allemaal aspecten waarin de meubels betrokken zijn. Echter zijn de muren en het plafond ook erg belangrijk voor de sfeer in jouw woning. Om deze muren mooi te houden moet je de muren eens in de zoveel jaren stucen. Maar wat is stucen precies en kan ik dit zelfdoen? In dit artikel vertellen we alles over het stucen!

Wat is stucen precies?

Stucen is simpelweg het glad maken van een plafond of muur door een gipslaag aan te brengen en glad te strijken. Wanneer er scheuren, deuken of andere narigheden in jouw muur zitten dan kan je ervoor kiezen om je muren weer mooi te maken door ze te stucen. De gipslaag die aangebracht is kan op twee manieren functioneren, namelijk als onderlaag en als eindlaag. Wanneer je het stucwerk als onderlaag wilt gebruiken moet je het hierna nog verven of behangen om het mooi te krijgen. Wanneer je het als eindlaag gebruikt, is het zo afwerkt dat je er niks meer aan hoeft te doen.

Kan ik het zelf doen?

Stucen is een klus dat je zelf kunt doen, maar ik raad persoonlijk aan om het uit te besteden aan een stukadoor. Het stucen is namelijk een hele zware klus die veel inspanning nodig heeft. Het kost kracht en inspanning die de gemiddelde Nederlander niet heeft. Hierdoor kan je tijdens het stucen blessures en andere klachten oplopen. Verder hebben stukadoors veel ervaring waardoor ze het werk makkelijk, snel en zorgvuldig kunnen uitvoeren. Ze maken zelden fouten en dit is erg handig omdat je het werk hierdoor voor een langere periode niet meer hoeft te herhalen.

Wil je ook dat jouw muren gestuct worden door een stukadoor? Voor een stukadoor in Amstelveen of een stukadoor in Amsterdam kun je bij Stucstunter terecht!