Heb jij al eens overwogen om voor een tiny house te kiezen? Tiny houses, naar het Nederlands vertaald als kleine huisjes, zijn sterk in opkomst. Net als veel andere trends, komen ook deze tiny houses voor oorsprong uit Amerika. Het doel van wonen in een tiny house is je focussen op de dingen die er echt toe doen in het leven. Geen grote televisie, geen laptop en geen spelcomputer, maar natuur om je heen, mogelijkheden om een goed boek te lezen en ruimte voor bezinning vormen het interieur van een tiny house.

#1: ruimte om tot rust te komen

Een van de voordelen van een tiny house, is de mogelijkheid om volledig tot rust te komen. Vaak wordt een tiny house in de natuur geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een bosrijk gebied, een gebied in de duinen, enzovoorts. Zo heb je hier alle ruimte om een moment voor jezelf te nemen, zonder gestoord te worden door externe prikkels.

#2: leer genieten van de kleine dingen om je heen

Naast de mogelijkheid om volledig tot rust te komen, leert een tiny house je te genieten van de kleine dingen om je heen. Denk aan de natuur, het uitzicht over de zee, de geluiden van vogels en andere dieren, enzovoorts. Je mobiele telefoon of tablet laat je hierbij achter je! Uit diverse onderzoeken blijkt dat de prikkels van deze mobiele apparaten mensen onrustig maakt.

#3: een tiny house is een goedkoop tweede huis

Het aantal mensen wat hun tiny house als belangrijkste woning gebruikt is momenteel nog zeer klein in Nederland. Vaak dient een tiny house als tweede woning. Waar de meeste tweede woningen al snel een paar ton kosten, geldt dat niet voor zo’n tiny house. Je kunt een tiny house voor een paar duizend tot circa een halve ton laten bouwen.