Na het planten van de beukenhaag is het ook belangrijk deze goed te onderhouden, zodat de planten niet worden verwaarloosd en je voor langere periode kan genieten van de rode of groene beukenhaag plant in je tuin. We geven in dit artikel een aantal tips. 

Bemesten van de beukenhaag

Net zoals elke plant heeft ook een beuk planten de nodige voeding nodig. De voeding zorgt ervoor dat deze vitaler wordt en op de juiste manier kan groeien. Bij de beukenhaag is het belangrijk deze minimaal een keer per jaar te bemesten. Dit wordt in sommige gevallen ook verdeeld over twee keer per jaar. Hierdoor kan het risico dat het wordt weggespoeld worden beperkt . Mocht je ervoor kiezen de bemesting één keer per jaar te doen kan dit het beste net voor het groeiseizoen te doen. Dit is in de periode van april/mei. Als de bemesting in 2 keer gedaan wordt moet dit plaatsvinden in de maanden april en juni.

De beukenhaag snoeien

Wanneer je besluit de beukenhaag te gaan snoeien is het belangrijk om het weer te controleren. Bij felle zon is het namelijk niet het ideale moment. De bladeren zouden anders kunnen verbranden. Het beste moment voor het snoeien van de beukenhaag is bij bewolkt weer. De reden voor het snoeien van de beukenhaag is zodat de beukenhaag mooi kan dichtgroeien. 

Gezond houden van de beukenhaag

De beukplanten hebben nog een natuurlijke vijand. Dit is de beukenbladluis, witte vlieg en de beukentopgalmug. Het is belangrijk dat deze zo veel mogelijk bij de beukenhaag weg blijven. In de normale situatie zullen de lieveheersbeestjes ervoor zorgen dat het beukenbladluis, de witte vliegen en de beukentopgalmug bestreden zullen worden. Wanneer dit echter niet het geval is dan is het belangrijk de planten alsnog te bespuiten zodat de beukenhaag in gezonde staat blijft. Naast het  voorkomen van plagen in de beukenhaag is ook belangrijk de beukenhaag te voorzien van voldoende water in de droge periodes.