Duurzaam wonen is meer dan het aanschaffen van zonnepanelen. Denk eens verder. Want het interieur kan zoveel duurzamer. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de woontrends in de woontrends van 2020 en in de jaren daarop zal dat ook zeker zo zijn. Ook bij binnenhuisarchitecten kiezen ervoor om duurzaamheid te gebruiken in het stijlen van interieurs.  

Je interieur duurzaam maken

Door een relatief kleine investering kan men een duurzaam interieur creëren. Dat is fijn voor het milieu en natuurlijk voor je portemonnee. Dan spreken wij vooral over het reinigen, repareren, onderhouden van meubels die zich al in je eigen interieur bevinden, bijvoorbeeld je tapijt reinigen met tapijtreiniger. Steeds meer mensen gaan inzien dat er geld te besparen valt door zuinig en creatief om te gaan met je interieur. Wanneer er op je houten eettafel of salontafel krassen of vlekken zitten kun je de renovatie overlaten aan professionals, maar moet je portemonnee weer getrokken worden. Ook kun je zelf creatief aan de slag gaan en bekijken welke onderdelen nog wel gebruikt kan worden of het misschien met een (goedkope) lak gerepareerd kan worden. 

Meubels reinigen

Het onderhouden van meubels wordt vaak uitgesteld. Reinigen van stoffen zitmeubels wordt zelfs bijna nooit gedaan, terwijl het stof zich snel ophoopt in de gleuven. Wij raden je aan om eens één keer per maand met de stofzuiger goed in de gleuven van de banken en stoelen te zuigen. Ook eeuwig vetvlekken op banken en stoelen kunnen nog hersteld worden wanneer je regelmatig een meubelreiniging doet. Niet elke stof bekleding en vulling van elke bank en stoel is hetzelfde en daarom raden wij jou aan om eerst goed te onderzoeken welke methodes werken bij het reinigen van jouw meubels. 

Meubels op maat maken

Wanneer je creatief bent en je graag je eigen meubels wilt ontwerpen en bouwen, is meubels maken iets waar je ei in kwijt kunt. Ook kun je meubels maken die perfecte maten en kleuren hebben die perfect bij jouw interieur passen. Daarbij is comfort erg belangrijk en wat nu meer comfort dan bijvoorbeeld een salontafel op wieltjes. De zwaarlastwielen van WielenOutlet zorgen ervoor dat je vloer niet beschadigd tijdens het verplaatsen ervan.