Kinderen houden ervan om in het zand te kunnen spelen. Het is echter jammer dat men daarvoor lang niet altijd de mogelijkheid heeft. Heel wat mensen wonen bovendien ook nog eens relatief ver van het strand. Dit zorgt ervoor dat kinderen eigenlijk alleen maar kunnen spelen in het zand wanneer ze op vakantie zijn. Het is echter vrij eenvoudig mogelijk om daar verandering in te brengen. Een plastic of houten zandbak kopen zorgt er namelijk voor dat je kind vanaf dat ogenblik gewoon lekker in de eigen tuin kan spelen. Overweeg jij ook om over te gaan tot het kopen van een zandbak? Dan vertellen we je op deze pagina graag wat nu de beste keuze is, een houten of een plastic exemplaar!

Waarom kiezen voor een plastic zandbak?

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt bij een zandbak kopen is een exemplaar welke is gemaakt van plastic. In dit geval kan je rekenen op verschillende voordelen. Misschien wel het vaakst gehoorde voordeel van dit type van zandbak is dat ze eenvoudig kan worden omgevormd tot een plonsbadje. Op deze manier kan je kindje profiteren van het beste van twee werelden. Dit overigens zonder dat je als ouders genoodzaakt bent om meerdere kosten te maken. Andere voordelen die zijn verbonden aan een plastic zandbak kopen zijn:

  • Het is eenvoudig mogelijk om de zandbak af te dekken met een deksel;
  • Ze neemt aanzienlijk minder plaats in beslag dan een houten zandbak;
  • Je kan een plastic zandbak ongelofelijk eenvoudig verplaatsen;
  • Je neemt ze gewoon binnen bij slecht weer of voor de winter;

Naast bovenstaande voordelen geldt voor een plastic zandbak kopen ook dat ze eenvoudig schoon te maken is. Ook dit is belangrijk. In de praktijk komt het namelijk niet zelden voor dat kleine kinderen een “ongelukje” hebben wanneer ze in de zandbak aan het spelen zijn. De mogelijkheid hebben om deze eenvoudig schoon te maken is dan geen overbodige luxe.

Waarom een houten zandbak kopen?

Het spreekt voor zich dat een plastic zandbak kopen lang niet de enige optie is waarvoor je kan kiezen. Wat namelijk bovendien ook te denken van een zandbak kopen van hout? Ook in deze situatie geldt dat je bent verzekerd van een aantal interessante voordelen, namelijk:

  • Een houten zandbak is doorgaans veel groter dan een plastic zandbak;
  • Er is geen sprake van een bodem, dus het water kan eenvoudig doorsijpelen;
  • Een houten zandbak kan altijd buiten blijven staan;
  • Het hout van een houten zandbak is altijd geïmpregneerd en dus erg duurzaam;

In vergelijking met een plastic zandbak kopen geldt voor een houten exemplaar uiteraard dat deze ook heel wat milieuvriendelijker is. Van plastic is bekend dat ze vaak giftige stoffen bevat. Deze stoffen zijn niet alleen giftig voor kinderen, maar ook voor het milieu. Ook omwille van deze reden kan een houten zandbak kopen in de praktijk dan ook altijd de beste keuze zijn. In ieder geval mag het duidelijk zijn, zowel aan plastic als aan houten zandbakken zijn menig aantal interessante voordelen verbonden waar je op kan rekenen.

Een zandbak van hout koop je natuurlijk bij Wickey Speeltoestellen!