In alles wat met wonen te maken heeft, heb je verschillende stijlen. Dit is met meubels zo, maar evengoed met deuren en vloeren. Wanneer je nieuwe vloeren gaat kiezen voor je woning, kan je dus ook verschillende kanten op.

Wat tvloercoatingegenwoordig erg in is, vooral bij jonge mensen is het creëren van een industriële look in de woning. Dit kan je niet beter doen dan met een gietvloer. Wanneer deze gietvloer dan ook nog eens een betonlook heeft, zorgt dit helemaal voor een industriële stijl. Maar wat is een gietvloer eigenlijk en wat is een gietvloer met betonlook? Wat zijn de voordelen en wordt het geplaatst of moet je dit zelf doen? 

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Wanneer je gaat kiezen voor een gietvloer, mag je zeker zijn van een uniek pronkstuk in je woning. Natuurlijk is het al te goedkoop, maar wel duurzaam dus je weet waar je voor betaalt. Een gietvloer is dun en wordt gelegd zonder naden. Dit zorgt dus voor een eenheid in vloer en dit geeft een mooi en stijlvol effect. De voordelen van gietvloeren? Dat zijn er heel wat. Het heeft ten eerste een strak en origineel design en daarbij komt ook nog eens dat zo’n gietvloer eenvoudig te onderhouden is en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Hij is duurzaam en waterdicht en je kan er alle kanten mee uit. Kleuren, design en zelfs een eigen ontwerp is mogelijk!

Dé trend van dit moment: vloer met betonlook

Wil je toch meer de industriële stijl gaan, dan moet je kiezen voor een gietvloer in betonlook. Dit is een vloer ook zonder naden die gegoten wordt in kunststof, maar wel de looks heeft van echt beton. Dit is uiteraard veel comfortabeler en stijlvoller. De mogelijkheden zijn ook bij een gietvloer met betonlook eindeloos en je kan hem zowel laten leggen in je eigen woning als in je bedrijf. De voordelen van een gietvloer met betonlook (bijvoorbeeld gietvloerbetonlook.nl) is dat er weinig onderhoud aan is en dat het echt een originele en aparte look heeft. Stofzuigen en simpelweg met een dweil erover en meer hoef je voor het onderhouden van deze vloer niet te doen! 

betonlook

Gietvloer (met betonlook) laten leggen 

Bij sommige zaken wil je liefst gewoon beroep doen op een professional en niet het heft in eigen handen nemen. Het leggen van een vloer is daar zo eentje van. Een gietvloer al dan niet met betonlook, kan je gerust laten leggen door een ervaren vakman. Wanneer je dit laat doen, ben je zeker van het leggen van de vloer op een professionele en correcte manier. Elke offerte, voor welke vloer dan ook, wordt op jouw maat gemaakt en indien je hiermee akkoord gaat, kunnen de vloerwerken starten. Houdt er rekening mee dat je wel een paar dagen in de rommel en het werken gaat zitten als je zo’n gietvloer laat leggen!