In deze blog vertel ik je graag meer over hoe je optimaal gebruik kunt maken van je eigen tuin. We doen dit deze keer op basis van het hebben van een veranda in je tuin. Wanneer je een veranda laat bouwen in je tuin heb je een extra, heerlijke plek om te genieten van familie en vrienden in de buitenlucht. Kan je wel wat tips gebruiken wanneer je graag een veranda wilt? Dan is deze blog echt wat voor jou. In dit artikel beschrijven we in een aantal stappen hoe jij ervoor kunt zorgen dat de veranda perfect bij jou past.

Kies het juiste formaat

Wanneer je een veranda laat bouwen zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om openingen aan één, twee of aan meer dan twee kanten te hebben. Een houten veranda wordt vaak op maat gemaakt, dus je kunt aangeven hoe groot je veranda moet gaan worden. Het is erg belangrijk dat je let op de grootte van een veranda. Het is verleidelijk om (wanneer we spreken van een middenwoning met gemiddelde achtertuin) een veranda aan te schaffen die de gehele breedte van de tuin bezet. Vaak is dit niet de juiste beslissing. De jongens van Van Roekel Houtbouw adviseren om wat ruimte over te laten naast de veranda, om hier nog wat spullen kwijt te kunnen. Denk aan kliko’s, speelgoed van de kinderen of groot tuingereedschap.

Bepaal welke houtsoort je wilt

Als je een veranda laat bouwen is er een ruime keus wanneer het gaat om de diverse houtsoorten die beschikbaar zijn. De meest voorkomende houtsoorten zijn douglas hout en eikenhout. De meest duurzame van deze houtsoorten is het douglas hout.

Deze houtsoort heeft een warme uitstraling, wat komt door de kleur en de structuur waaruit het bestaat. Deze houtsoort heeft een erg lange levensduur en is dus uitermate geschikt voor een veranda.

Eikenhout wordt ook vaak gebruikt om veranda’s mee te bouwen. Dit komt door de donkere kleur en de harde structuur van eikenhout. Ook is eikenhout gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Zo past het goed bij diverse soorten meubilair.

Kies een echte specialist

Het is erg aan te raden om in zee te gaan met een houtbouwer waar je een goed gevoel bij hebt. Natuurlijk is het prijskaartje ook belangrijk, maar het hebben van een goed gevoel bij de houtbouwer staat eigenlijk boven de prijs. Een goede houtbouwer is goed te bereiken, bereid om je vragen te beantwoorden, flexibel en tenslotte erg vakkundig. Persoonlijk ben ik erg blij met Landelijke Houtbouw omdat ze naar tevredenheid een veranda hebben geplaatst bij kennissen van me. Ze vertelden me dat dit bedrijf van A tot Z met ze heeft meegedacht, en alle zorgen uit handen namen. Ze hebben nu een prachtige veranda in hun tuin staan waar heerlijk in genoten kan worden.

Natuurlijk hoop ik dat je wat hebt gehad aan deze blog. In het kort samengevat: Denk goed na over de grootte van je veranda, de houtsoort die je gebruikt en bedenk goed welke specialist je wilt dat jouw veranda gaat bouwen.