Maar niet zonder voorbereiding, uiteraard. Plan vooruit en weet precies wat je nodig hebt om jouw project tot een succesvol einde te brengen. Lees verder voor de nodige inspiratie!

Het is ontzettend belangrijk dat je bij jezelf te rade gaat hoeveel je zelf kan doen en waarvoor je op de hulp van een professional moet vertrouwen. Zodra je precies weet wat er aan je tuin moet gebeuren, kom je hier des te sneller achter! Oftewel, het is tijd om een perfect doordacht plan te maken.

Plan maken

Zodra je ongeveer weet wat je wilt aanpassen is het belangrijk om erachter te komen wat echt voorrang zou moeten krijgen. Kortom, wat ga je direct aanpassen en wat zou nog wel eventjes mogen wachten? Op die vraag kun je alleen zelf antwoord geven. Niemand weet immers beter waar jouw prioriteiten voor je tuin liggen dan jijzelf! Bedenk ook welke klussen je allemaal in één keer kunt doen en laat ook het beschikbare budget meewegen in je beslissing.

Zodra je weet wat je gaat doen, giet je dit in een overzichtelijk plan. Wijk hier vervolgens niet meer van af en ga er ook geen klussen aan toevoegen. Zo breng je je planning in gevaar en gaan de kosten veel te hoog oplopen!

Benodigdheden

Het zal geen wonder hoeven te heten dat je je materialen bij je plaatselijke bouwmarkt kunt vinden. Maar je zult ook wel het nodige tuingereedschap kunnen gebruiken. Misschien heb je zelf al wat liggen en kun je een aanzienlijk deel van mensen uit je omgeving lenen. Scheelt weer in de kosten. 

Is dat nog niet voldoende? Kies dan gereedschappen uit van de beste merken. Met de boorhamers, zaagtafels en andere tuinmachines van Einhell zul je bijvoorbeeld de meeste klussen snel en efficiënt kunnen klaren!

Nog iets wat je absoluut niet over mag slaan is het reserveren van een geschikte afvalcontainer wanneer je veel groen weg kapt of grond uitspit waar je geen plek voor op je composthoop hebt. Zo heb je altijd voldoende ruimte om te kunnen werken – en bewegen!