Trappen zijn er in verschillende soorten en maten. Het maakt dat het best lastig kan zijn om een geschikt model trap te vinden voor jouw woning! Kies je voor een open trap, of ga je voor een gesloten trap? Neem je een rechte trap, of zoek je een trap met een bocht? Het zijn slechts voorbeelden van de opties die je hebt bij de aankoop van een nieuwe trap. Wanneer je relatief weinig ruimte hebt, kan een ruimtebesparende trap de ideale oplossing zijn. Een ruimtebesparende trap komt onder meer van pas in de slaapkamer! Gebruik de trap om op een hoogslaper te komen, zonder dat er veel ruimte verloren gaat in deze kamer.

Verschillende soorten ruimtebesparende trappen

Ruimtebesparende trappen worden in verschillende modellen aangeboden. Een bekend model trap is de molenaarstrap. Dit is vaak een houten trap, welke dicht tegen een eerste etage of bijvoorbeeld een hoogslaper kan worden gemonteerd. Op deze manier is maar heel weinig ruimte nodig om de trap te kunnen plaatsen. Een alternatief voor de molenaarstrap is een steektrap. Beide modellen lijken sterk op elkaar.

Wist je dat je voor deze molenaars- of steektrap een bouwpakket kunt bestellen? Het maakt dat je de trap zonder hulp van een vakman kunt monteren. Iets wat veel tijd en geld bespaart! Je hoeft het hout niet te bewerken, waarmee deze z’n natuurlijke look behoudt. Het past perfect in een landelijk ingerichte woning.

Ruimtebesparende spiltrap voor in huis

Het alternatief voor een ruimtebesparende rechte trap, is een zogenaamde spiltrap. De spiltrap wordt ook vaak gebruikt voor een vluchtroute binnen scholen, bedrijfspanden en appartementencomplexen. Dit model trap heeft een ronde vorm, waarbij de trap om zijn as draait. Het model heeft bijzonder weinig ruimte nodig! Vaak wordt een spiltrap van metaal gemaakt. Je zou ook voor een houten model kunnen kiezen. Nadeel hiervan is dat deze doorgaans net iets meer ruimte nodig hebben dan de uitvoeringen van staal.

Wil je een ruimtebesparende trap kopen die je zelf kunt monteren? Bij Houtcompleet heb je de keuze uit verschillende bouwpakkettrappen, waarvan ook meerdere ruimtebesparende trapsoorten.