Heb jij al eens gehoord van een tiny house? Deze kleine huisjes komen voort uit de Tiny House Movement, een stroming in Amerika. Bij deze stroming ligt de focus op de kleine dingen in het leven. Denk aan de fluitende vogels in het bos, het uitzicht over een meer of de zee, enzovoorts. Vaak zijn mensen te materialistisch, waarbij men voornamelijk kijkt naar de nieuwste mobiele telefoons, de duurste tablets, enzovoorts. Door (tijdelijk) in een tiny house te gaan leven, heb je de mogelijkheid om je te focussen op de dingen die er echt toe doen in het leven. Hoewel de stroming in Amerika begonnen is, wordt het gebruik van een tiny house ook in Nederland steeds populairder.

Mogelijkheden bij een tiny house in Nederland

Bij de aanschaf van een tiny house heb je de keuze uit verschillende modellen. Vaak kosten deze kleine huisjes niet meer dan een halve ton. Voordat je het huisje kunt gaan bewonen, zal je een geschikte plek moeten vinden. Dit gaat samen met het aanvragen van een vergunning, om het huisje überhaupt te mogen plaatsen. Het overnemen van een bestaande tiny house is momenteel nog niet zo populair. Mede door het feit, dat de eerste tiny houses pas net geplaatst zijn.

Voordelen van leven in een tiny house

Door voor het leven in een tiny house te kiezen, heb je alle ruimte om tot rust en vooral tot jezelf te komen. Een tiny house heeft doorgaans geen verbinding met het stroomnet, waardoor je aangewezen bent op een mooi boek of een tijdschrift. Televisie kijken of internetten zit er voorlopig niet meer in, wanneer je een tiny house besluit te gaan gebruiken. In Nederland wordt een tiny house vaak nog als een tweede woning gezien, in plaats van als een eerste woning.