Mensen die in een tiny house besluiten te gaan wonen, hebben de keuze tussen een model kopen of zelf een klein huisje bouwen. Doordat een tiny house vaak van minimale faciliteiten voorzien is, hoeft de bouw hiervan niet heel lastig te zijn. Zeker niet voor mensen, die ervaring hebben met het uitvoeren van bouwprojecten. Bij de ontwikkeling van een tiny house is het allereerst belangrijk om je in te lezen in de normen hiervan. Deze normen zijn vaak gericht op het formaat en gewicht van een tiny house. Ook is het belangrijk om te bekijken of er extra richtlijnen gelden binnen de gemeente, waar je dit kleine huisje op wilt bouwen. Dit vind je terug in de vergunning voor de bouw hiervan.

Maak een ontwerp voor je tiny house

Nu je meer weet over de eisen waaraan het huisje moet voldoen, kun je beginnen aan het ontwerpen hiervan. Bij het ontwerpen van een tiny house is het belangrijk om te kijken naar de vorm hiervan, het dak wat gebruikt wordt, het aantal ramen, enzovoorts. Kies bijvoorbeeld voor een schuin dak, wanneer je deze van zonnepanelen wilt voorzien. Zo heb je toch warm water in je tiny house, zonder deze op een stroomnet aan te moeten sluiten. Een plat dak heeft het voordeel, dat je deze makkelijker op je tiny house kunt plaatsen.

Materialen kopen en aan de slag gaan

Heb je een ontwerp ontwikkeld voor je tiny house? In dat geval is het tijd om aan de slag te gaan met de ontwikkeling hiervan. Je kunt verschillende materialen gebruiken bij de bouw van je tiny house. Kies bijvoorbeeld voor sterke eikenhouten planken, of ga voor oud steigerhout. Bovenal is het belangrijk dat het hout goed op elkaar aansluit, om tocht in je tiny house te voorkomen. Je kunt je tiny house op de grond opbouwen, maar bijvoorbeeld ook op een aanhangwagen.